Zoek een mop




Dagelijkse mop

Start de dag met een lach en schrijf je in op onze e-mop. Ontvang iedere dag om 8u de mop van de dag per mail.  

Geef gul voor God

Een dominee en een priester zitten op een bank in het park te keuvelen.
De dominee draagt een zeer sleets kostuum terwijl de pastoor in een redelijk chique pak gestoken is. De priester vraagt de dominee waarom hij zo'n afdrager aan heeft.
De dominee: "Ik leef voor God, en als Zijn dienaars leven wij van wat er overblijft van wat de Gemeenteleden des Zondags doneren in het kerkfonds."
"Overblijft?", vraagt de priester.
"Na de dienst neem ik al het bij de collecte opgehaalde geld, teken een krijtcirkel op de grond, gooi het geld in de lucht, en alleen wat in de cirkel blijft liggen is voor mijn levensonderhoud. De rest is voor God."
"Dat zien wij toch wat makkelijker als katolieken", antwoordt de priester, "wij doen dat ook, collecte, krijtcirkel enzo, maar bij ons is het: Al wat in de cirkel valt is voor God, de rest voor mij zeg maar."
Hij is nog niet uitgesproken of er komt een Porsche aanstuiven, een rabbi springt eruit, Versace kostuum, met goud behangen, dikke Rolex, GSM.
"Zeg rabbi, u zit goed in de slappe was zo te zien ? Kom erbij zitten."
Ze leggen hem uit waar ze het over hadden, en nieuwsgierig naar hoe de rabbijn zo welvarend kan zijn als geestelijke zegt hij:
"O, wij doen dat ook hoor, collecte in de sjoel enzovoort. Alleen die cirkel, dat doe ik niet. Ik gooi gewoon alles de lucht in en roep God aan: Alles wat U vangt mag U houden!"



Om te stemmen moet je ingelogd zijn.

Nog een goeie mop lezen?

De pater en de non (6.71/10)

De pater en de non gaan wandelen. Moet de pater nodig pipi doen. Vraagt het nonnetje, ach pater mag ik daar eens aan voelen? De pater kijkt rond, ziet niemand en zegt: maar ja, doe maar. Het nonnetje ...

Mop verder lezen (Je hebt 30% gelezen)


Mozes (7.69/10)

Een inbreker sluipt door een donkere huiskamer, op zoek naar buit. Plotseling hoort hij een stem "Jezus houdt u in de gaten". De inbreker schrikt zich een ongeluk en verstopt zich achter een...

Mop verder lezen (Je hebt 23% gelezen)


Jezus' inwijding (6.83/10)

Toen jezus 30 jaar werd, maakte maria zich zorgen. Zij nam Maria-Magdalena in vertrouwen en vroeg haar jezus van zijn probleem af te helpen. Hij was immers nog maagd.

Zo gezegd, zo ge...

Mop verder lezen (Je hebt 20% gelezen)


Mop details

Categorie: Religie
Moppentapper: SureDeath
Datum: 06-09-2017
Maal bekeken: 10149
Aantal stemmen: 102
Gemiddelde score: 7.75

5
4
0
2
2
5
16
22
19
27
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


(©) 2003 - 2024 - Website door Pandafish